Over ons

Inmiddels 20 jaar in het vak van mondhygiëniste en nog steeds doe ik dit werk met veel plezier. Ik ben dan ook van plan dit nog jaren te doen.

In 2000 ben ik afgestudeerd als mondhygiëniste aan de Hogeschool in Utrecht. Na een aantal jaar ervaring opgedaan te hebben in een algemene tandartspraktijk, heb ik in 2005 mijn droom waar kunnen maken: een eigen praktijk als mondhygiëniste.

Ik richt mij zoveel mogelijk op het voorkomen van aandoeningen aan het gebit, want voorkomen is beter dan genezen.

Sinds kort werk ik samen met Ronald Wong en Frida de Pleijt. Zij nemen de praktijk een aantal dagen per week waar. Ik zal ze hieronder even voorstellen.

bianca van deene profielfoto
Ronald Wong mondhygienst

Ronald Wong

Geregistreerd-mondhygiënist

In 2016 heeft Ronald Wong de opleiding Mondzorgkunde aan de Hogeschool Utrecht afgerond. Hij is lid van de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten. Verder heeft Ronald in 2021 het certificaat Toezichthoudend Medewerker Stralingsbescherming (TMS) behaald en staat hij in het BIG-register en draagt de titel Geregistreerd-mondhygiënist.

In de afgelopen jaren heeft hij veel waarnemingen mogen doen in verschillende praktijken en heeft hij vooral affiniteit met parodontale behandelingen.

Daarnaast ontwikkelt hij moderne oplossingen voor mondzorgprofessionals, waarbij hij zijn expertise in de mondzorg en passie voor technologie perfect weet te combineren.

Mondhygieniste

Frida de Pleijt

Mondhygiëniste

In 2009 studeerde Frida de Pleijt af aan de Hogeschool Utrecht opleiding Mondzorgkunde. Sindsdien heeft zij voor een langere tijd in algemene tandartspraktijken gewerkt. Van 2016 tot halverwege 2019 heb ik ook al samengewerkt met Frida in mijn praktijk.

"Momenteel werk ik volledig als waarnemend mondhygienist en ben ik blij weer terug te zijn bij Bianca."

Mijn andere droom

Naast mij droom van een eigen mondhygiënepraktijk had ik nog een andere droom. Ik wilde heel graag iets doen voor de samenleving. Daarom heb ik mij in 2016 aangemeld bij de organisatie HUG (Help) UGanda. Stichting HUG organiseert tandheelkundige hulp voor de allerarmsten in de regio van Jinja in Uganda.

In de week voorafgaand, heb ik samen met een ontzettend leuk en gemotiveerd team poetstinstructies verzorgt op alle scholen in Palota. In totaal waren dat zo'n 6000 kinderen.

Deze scholieren kregen een tandenborstel en tandpasta  (voor velen de 1e in hun leven).

Samen met mijn collega’s hebben we de kinderen vooral geleerd hoe en wanneer deze te gebruiken.

In de tandheelkundige week heb ik samen met het team in een provisorische tandartspraktijk -ergens in een kerk- veel patiënten van hun kiespijn geholpen.

We zijn in staat geweest om ongeveer 1000 “patiënten” te helpen. Bij de meeste hebben we tanden getrokken.

Urenlang hebben ze in de rij gestaan, maar oh wat waren ze dankbaar. Zo mooi om dit voor hun te kunnen doen.

Zeker voor herhaling vatbaar.

stichting hug uganda school
stichting hug uganda kinderen
stichting hug uganda schoolkinderen
stichting hug uganda team
stichting hug uganda poetsles
stichting hug uganda tandartspraktijk